Tko smo

O humanom studiu

Humani studio je mjesto za razvoj potencijala kroz psihoterapijsku podršku.

Humani studio logo

Osnovan je 24. studenog 2011. godine u Zadru, kao udruga za razvoj potencijala nakon čega 2019. godine prelazi u psihoterapijsku praksu.

Tim stručnjaka Humanog studija objedinjuje i prakticira napredan pristup rada na psihološkim traumama, oslonjen na suvremenu psihoterapiju te najnovije neuroznanstvene principe.Individualna psihoterapija

Individualna psihoterapija

Rad na traumama

Rad na traumama

Online intenzivi

Online intenzivi

Tim Humanog studija

Irena Jurjević

Irena Jurjević

Irena Jurjević je magistra psihoterapije s diplomom Instituta za gestalt psihoterapiju Malta, te magistra pedagogije i sociologije s diplomom Sveučilišta u Zadru. Uz gestalt pristup, specijalizirala je rad na traumama kroz EMDR psihoterapijski pristup, a u svom radu koristi i znanja stečena kroz srodne terapijske programe iz područja rada na tijelu, analize snova i drugih. Uz dugogodišnje iskustvo u psihoterapiji, posjeduje 17-godišnje iskustvo u javnom komuniciranju.

2011. godine osniva “Humani studio”, udrugu za razvoj potencijala u kojoj predsjedava do danas te djeluje kao psihoterapeutkinja i voditeljica radionica osobnog rasta i razvoja.

Od 2019. godine vodi samostalnu istoimenu psihoterapijsku praksu.

Osim kontinuirane psihoterapijske edukacije, usavršila je napredne komunikacijske i intuitivne tehnike pri zagrebačkoj školi Perfect, analizu snova kroz tijelo i pokret kroz jednogodišnji program Dream movement (pilgrim d.o.o.) te dodatne antistres programe.

2022. godine upisuje i završava Expressive Arts Therapy, EMDR, and Sensory Integration: Resourcing Orienting, and Grounding , program rada na traumama pod vodstvom Cathy Malchiodi.

Iste godine specijalizira se u radu na traumatskim disocijacijama pod vodstvom Roger Solomona, kroz "Introduction to Treatment of Trauma Related Dissociation with EMDR Therapy" seminar.

Također, u 2022. pohađala je edukaciju za TRE (Trauma Releasing Exercises) trenera pod vodstvom Ricarda Cassiania.

2023. primljena je na poslijediplomski studij King’s College London gdje pohađa znanstveni magisterij iz Psihologije i neuroznanosti mentalnog zdravlja.

Redovito pohađa i primjenjuje najnovija znanja iz psihoterapije stečena na regionalnim i europskim kongresima, a njezini stručni članci o svjesnom pristupu prehrani prenošeni su u medijima u Hrvatskoj, ali i šire.

Njezin rad „Eating as emotional language“, dio je prve edicije znanstveno-stručnih članaka iz gestalt psihoterapije britanskog časopisa New Gestalt Voices, u kojem autorica iznosi svoja saznanja o emocionalnoj pozadini prehrambenih poremećaja temeljena na svom profesionalnom radu te znanstvenim studijama.

Članica je Europskog udruženja za gestalt terapiju (EAGT - European Association for Gestalt Therapy), Hrvatske komore psihoterapeuta (HKPT) s dopusnicom za rad s odraslima, Društva Gestalt i Integrativnih Psihoterapeuta Hrvatske (DGIPH), te nacionalnog udruženja EMDR Hrvatska.

Ana Šalov

Ana Šalov

Ana Šalov, bacc. med. techn., geštalt psihoterapeutkinja, je glavna sestra u Službi za ginekologiju i opstetriciju u Općoj bolnici Zadar, predavačica na Tečaju pripreme za porođaj OB Zadar i mentorica na Sveučilištu u Zadru – Odjel za zdravstvene studije.

Diplomirala je 2005. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci – Stručni studij sestrinstvo. 2007. godine po programu Gestalt Psychotherapy Training Institute Malta upisuje edukaciju za Gestalt psihoterapeuta te ju završava 2012. godine.

Kontinuirano pohađa stručne seminare i superviziju iz područja psihoterapije.

Članica je Hrvatske komore psihoterapeuta s dopusnicom za rad s odraslima, Društva geštalt i integrativnih psihoterapeuta Hrvatske (DGIPH), Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH) te posjeduje certifikat EAGT – a (European Association for Gestalt Therapy).