Komunikacija je nešto što je ljudima urođeno. Početno neverbalno, pa onda i verbalno, svojoj okolini suptilno (ili manje suptilno), nagovještavamo što želimo, a što ne, što nam ne odgovara ili pak ne. Još od najranijih dana bebe pokazuju svojim mamama pokretima glave da su site, a i plačem upozoravaju kada im nešto treba. Nekako, u većini slučajeva komunikacija ide nesmetano. Ipak, kada naš mališan krene s prvim koracima i njegov vidokrug postane malo širi od njegovog krevetića i vrtića, polako se naziru i prvi nesporazumi.

„Taj mali, otkako je prohodao je postao nedokazan“, „Stvarno ne znam što ću s njim, ne prestaje dirati stvari iz kuhinjskih ormarića“, „Zašto se mi nikad ne možemo obući u miru, kao ostatak svijeta?“ – samo su dio učestalih roditeljskih čuđenja.

Reakcije su najčešće dvojake – ili se pomirimo sa sudbinom ili poludimo od „nedokazanosti“ našeg mališana. Najčešće je to kombinacija navedenog, ovisno o situaciji. Mi smatramo da se na te nesporazume u komunikaciji može gledati na drugačiji način – kroz dječje oči. Još kada tome dodamo i pogled kroz oči putem malog istraživača, stvari izgledaju već puno jednostavnije.

-Komunikacijske radionice za predškolsku dob-

Komunikacijske radionice namijenjene za roditelje mališana predškolske dobi segment su na koji posebno obraćamo pažnju, a i veliko nam je zadovoljstvo kada uspijemo kod roditelja ovo razdoblje u životu učiniti onim što bi i trebalo biti – najljepšim dijelom njihova života. Vaši mališani to zaslužuju, a i vi.

-Komunikacijske radionice za školske uzraste-

Iako je najbrži period psihološkog i socijalnog razvoja vašeg djeteta iza vas, odlazak u školsko okružje i suočavanje sa prvim “ozbiljnijim” zadacima, kao i prvi značajniji socijalni kontakti van sigurnog obiteljskog okružja za vas i vaše dijete nose i nove izazove. Koji su to detalji na koje bi trebali obratiti pozornost, kako razlikovati djetetove potrebe i želje te kako osjetiti njegove mogućnosti i potencijale dio su bitnih  karakterističnih upravo za ovaj dio “roditeljevanja”

-Komunikacija s adolescentom-

Za mnoge roditelje ovaj naslov djeluje kao znanstvena fantastika. No, dvosmjerni razgovor između roditelja i adolescenata uistinu postoji. Ne radi se mitskom biću : o ) Mi vas možemo naučiti kako.