Rad Humanog studija nedavno je podržao i uvijek rado čitan portal eZadar.hr. U fokusu je bila suradnja sa psihoterapeutkinjom iz Zadra Irenom Jurjević, kao i Gestalt.Fulness program koji u suradnji sa našom udrugom uskoro kreće sa svojom posebnom rujanskom radionicom.

Radi se o kombinaciji Gestalt psihoterapijskog rada i tehnikama svjesnosti koja uspješno usklađuje potrebe svih koji žele raditi na svojim prehrambenim navikama. Rezultati su izuzetni, uživamo u hrani, a pritom (po)ostajemo vitkima, prenijela je novinarka eZadra Iva Pejković koju je zanimalo i kome je radionica namjenjena.

A posebno rujansko izdanje izdvaja se upravo po tome što je ekonomski i organizacijski prilagođeno ranjivijim društvenim skupinama. Uvodna radionica iz jesenske sheme ima sufinanciranu kotizaciju kako bi program bio pristupačniji svim onima koje se bezuspješno nose sa disfunkcionalnim prehrambenim obrascima, a za to nemaju financijskih uvjeta. Prednost imaju svi oni koji su financijski često lišeni mogućnosti odlaska na ovakve radionice. Mladi od 18 do 30 godina, samohrane mame i tate, nezaposleni posebno su dobrodošli.

Radi se o jedinstvenom uvidu u podsvjesne prehrambene obrasce te adekvatna rješenja kako se nositi s njima  koji na jednostavan način pojašnjava i tzv. „yo-yo efekt“ nakon dijeta. Što o tome kaže magistra pedgagogije i sociologije, te certificirani Gestalt terapeut Irena Jurjević možete pročitati ovdje.